Om hunder og sjalusi

Dette er Mister:

Mister

Han var opprinnelig Kyrre sin hund, og alle som kjenner meg vet at jeg forgudet han fra første stund. Hunden var et spetakkel, med poter og bein og ører og tunge og hale og mage-overalt. Han kunne gå rett i lyktestolper, og falle ned trapper bare fordi han var så dum glad. Han var et altså et spetakkel, men det snilleste spetakkelet du kan tenke deg. I tillegg kunne han ikke bjeffe. Perfekt hund, med andre ord.

Mister og jeg hang ut hele tiden. Vi gikk på lange fjellturer, han var med i stallen hver dag, vi øvde på at han skulle balansere ting på hodet (han fikk til og med sin egen blogg) og  levde livets glade dager sammen. Da jeg mistet hesten min stod han ved min side, og da jeg brått mistet pappa noen måneder senere kunne jeg se at Mister oppriktig var bekymret for meg. For første (og hittil eneste) gang i historien prioriterte han å sitte med meg i stedet for å tigge selv om det ble laget middag i rommet ved siden av. Ingen i hele verden er så sulten som det Mister er, så det var en enorm kjærlighetserklæring!

Da jeg var gravid hadde jeg mye ekstra tid til Mister. Jeg gikk ofte på fjellet, og det var trygt og godt å ha han med seg. I tillegg opplevde jeg på slutten av graviditeten en enorm sult, og spiste stort sett hele tiden. Hormonell og emosjonell som jeg var, kunne jeg for første gang relatere meg til Misters sult, og han fikk kanskje mer mat enn han strengt tatt trengte. «Kom Mister, nå skal vi kose oss». Jeg tenkte med lykke på hvordan Mister ville forgude babyen som snart skulle komme, som i en Disneyfilm skulle vi danse oss igjennom babytiden sammen.

Her feirer vi 17.mai i 2011

Her feirer vi 17.mai i 2011

Så ble Emina født. Mister var med i bilen da Kyrre hentet oss på KK, og jeg var spent på å introdusere de. Han viste ingen interesse. Første natten hjemme var ganske intens, babyen gråt og jeg gråt og Mister?-han gråt han også. Jeg så det i blikket hans «Joda, hun er søt hun, men når skal vi levere henne tilbake?»

Lang historie kort: Emina gråter sjeldent lengre, og jeg gråter stort sett bare av glede. Mister? Han gråter når han er sulten, gråter når han vil på tur, gråter når han går på tur, gråter når han kommer hjem fra tur, gråter når vi får besøk, gråter når besøket går, gråter når vi legger oss, gråter når vi står opp – dere tar poenget? Hunden gråter hele tiden! Han er til en hver tid i kontakt med sine følelser, og tidvis er han -helt sant- mer krevende enn hun på 1 år. Den 9 år gamle hannhunden er så sjalu at han vet rett og slett ikke hvordan han skal håndtere den nye familiesituasjonen.

Løsninger er likevel nær. Mister har nemlig gått rett i den klassiske tykkasfellen, hvor han forveksler mat med kjærlighet. Han spiser alt han kommer over. Både mat og ikke-mat. Tørre skalker, alle slags grønnsaker, pinner, Post-it lapper, babykjeks og en tepose er noe av det jeg har sett forsvinne inn i munnen hans de siste ukene. For plutselig ser Mister en nytteverdi i denne lille, rosakledde skapningen. Hun elsker å mate han. Alt hun får av meg gir hun videre til Mister. I tillegg gir hun han det som hun finner på egenhånd, og han tror tydeligvis at alt hun har er alt han vil ha. Som for eksempel en serviett.

Sakte, men sikkert går den intense sjalusien over i et rart, egoistisk vennskap, hvor Mister gråter og Emina mater. Det ordner seg. Men gråten har nok kommet for å bli. Og at jeg har mindre tid til han nå enn før? Det må han nesten bare deale med. Jeg har nemlig ikke tid til meg selv lengre heller. Det ordner seg.

Hva ser vi på?

Hva ser vi på?

Reklamer

3 kommentarer om “Om hunder og sjalusi

  1. Hahaha!!! Jeg ler! Så utrolig bra skrevet. Og beskrevet. Jeg gleder meg til fortsettelsen! Ps: jeg tror de ser etter Pernille 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s