5 ting man lærer med småbarn

Man lærer så lenge man lever, og med barn i hus er det noe nytt hver eneste dag. Etter at Emina lærte seg å gå for noen måneder siden, går det unna i rekordfart. Jeg har for eksempel aldri før brukt så mye tid på å lete etter ting som det jeg gjør nå, og jeg må være ganske kreativ om jeg skal finne de igjen. Det eneste jeg ikke finner er imidlertid tankene mine, uansett hvor mye jeg forsøker å tenke på noe glir det som regel bort før jeg er helt ferdig. Her er uansett en liste av det Emina har lært meg de siste ukene.

1) De aller fleste ting kan brukes til mer enn du tror. En fiskekake kan også være en fargeblyant, og en vegg er et tegneark. Et toalett er også en innsjø, og en sjampoflaske en båt. En ren (takk og lov!) truse er også et smykke, en fjernkontroll er en trommestikke og et vindu er også en tromme. Bare fantasien setter grenser.

2) Det gjør skikkelig, skikkelig vondt å få jeksler. Man har lov til å sove oppå sin mor hele natten, og man har lov til å være grinete hele dagen. Men samme hva, så husk at det hjelper å ha på de prikkete sjøstøvlene. De kurerer det aller meste!

2008-01-01 00.00.00-239

3) Det er ikke nødvendig å ha ting på faste plasser i huset. Visakortet til pappa kan like gjerne ligge i bunnen av lekekassen din i stedet for i lommeboken hans, og husnøklene til mamma ligger bra i hundeskålen. Man vet aldri når man har bruk for en halv banan under sofaen, og om man ikke vil ha mer avocado er det bedre å ta resten i håret i stedet for å la det ligge igjen på tallerkenen.

4) Når man har lært seg et nytt ord, må man ta på objektet som ordet forestiller. For eksempel øye. Bare ikke ditt eget, og helst når den som øyet tilhører ikke følger helt med. Når man skal gjøre noe man vet ikke er lov, er det effektivt om man også selv sier «neineinei» og smiler mens man gjør det. Som regel blir regelvakten sjarmert, og man har mye større spillerom

5) Siden man har bare to armer, gjelder det å bruke de effektivt. Om du slapper av og blar i en bok, klarer du likevel samtidig å skyte ut en arm og velte noe. For eksempel en åpen flaske med neglelakk, eller et glass melk. Man skal tross alt gi av seg selv.

69501_10152971995095181_2129569447_n[1]

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s