Menneskets beste venn

Om du har fulgt bloggen min en stund, husker du gjerne Mister, hunden uten metthetsfølelse. Hvis ikke kan du lese om han her.

Vel, de siste tre månedene har han tatt det hele videre til et nytt nivå. Han puster ikke lengre, han bare piper, og volumet på pipingen avhenger egentlig bare av hvorvidt vi spiser, har spist, har mat på benken/ bordet/i kjøleskapet. Om man ikke har levd med en pipende hund selv, er det vanskelig å forstå hvor sinnsykt irriterende det kan være. Se for deg hele klassen din på barneskolen, da dere akkurat hadde fått blokkfløyter og fikk beskjed om «å bli kjent med de». Ta med deg hele den illusjonen hjem, og hør for deg at de spiller alle fugler små de er like ved siden av deg når du spiser middag. Tostemt. Mister er, på en dårlig dag, cirka ti ganger så irriterende som den tanken der.

La meg bare understreke med det samme, jeg er fremdeles glad i han, jeg klarer ikke se for meg huset uten han, han er fortsatt verdens snilleste hund, og han har mange gode egenskaper som jeg aldri ville ha vært foruten. Det er bare den j***a pipingen som gjør meg G-A-L.

På sett og vis er det jo synd på han også for han går rundt og tror selv at han er oppriktig sulten. Type: hvis jeg ikke får mat innen fem minutter dør jeg- sulten. Eller: jeg er for svak til å reise meg så jeg bare ligger her og piper – sulten. Selv om vi vet at han har magen full av mat, føler han sannsynligvis selv at hans siste time har kommet.

I forrige uke tok han det uansett videre til et nytt nivå. Jeg hadde spist sushi, og plastesken den ble servert i stod igjen på bordet, med litt ingefær og wasabi-rester i. Mister pep og pep og pep, og både Kyrre og jeg holdt på å gå fra forstanden. Tilslutt tok Kyrre boksen og holdt dem mot Mister: -Se her! Er det dette du vil ha? Wasabi?! -Ja,takk svarte Mister og før vi visste ordet av det slengte han ut tungen, som en frosk, og SLUKTE hele wasabien. Vi snakker ca en spiseskje. Etterpå var han -jeg tuller ikke- helt fullstendig upåvirket av det. Som om han hadde spist loff eller agurk.

Det ble helt stille. Jeg og Kyrre så på hverandre. – Hva skjer nå, spurte Kyrre. -Jeg tror kanskje Mister akkurat har tatt selvmord, svarte jeg. Dette var etter stengetid hos Mister sin faste veterinær, så Kyrre ringte vakten i stedet, og forklarte hva som hadde skjedd. Veterinæren bare, -Men hvorfor vil en hund gjøre noe sånt?! Jeg har kun hørt om en hund som snuste på wasabi en gang, og den hylte da snuten kom borti! Kyrre svarte som sant var, at vi ikke visste, han er litt labrador og veldig glad i mat, og at vi var redd wasabien ville bli hans skjebne. -Gi den yoghurt, svarte veterinæren, mens hun mumlet videre at hunden var et avvik. Det vet vi jo.

Et halvt yoghurtbeger senere, lå Mister atter og pep på gulvet, denne gangen fordi jeg spiste en pære. Jeg så på Kyrre. -Burde vi donert han bort til forskning, kanskje? -Ja, det kunne jo vært en ide, svarte Kyrre, men vi ville jo kanskje savnet han tilslutt.

Nå har vi hørt rykter om en hormonbehandling som muligens kan hjelpe, men vi tror kanskje at lobotomering er et bedre alternativ. I mellomtiden får vi bruke han og hans evner for det de er verdt. Underholdningsverdien i en som er villig til å gjøre hva som helst for mat, for eksempel kaste seg foran et tog i høy hastighet for en Mariekjeks er nemlig ganske stor:

1497642_622468774480690_815272071_n[1] 1484183_618101471584087_1369867978_n[1]

1521871_626570354070532_715867684_n[1] 1538824_641074499286784_1536084172_n[1] 1460212_621474864580081_2042184157_n[1]

Ved nærmere ettertanke, kanskje hunden bare er et resultat av sitt miljø. Gode råd mottas uansett med glede, så om du har noen, så kom gjerne med de!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s