5 ting jeg har blitt flink til etter at jeg fikk barn/ før og nå

1) Jeg kan plutselig sove overalt. Tidligere i kveld satt jeg på soverommet og strøk Emina på ryggen da hun skulle sovne for kvelden. Det endte med at jeg sovnet, sittende lent over sengen hennes, mens hun enda var våken. Før: «Jeg sliter med å sovne på fly, uansett hvor trøtt jeg er. Nå: «Jeg sliter med å holde meg våken hos tannlegen. Mens jeg borer»

2) Jeg kan nå sette i og tømme oppvaskmaskinen raskere enn min egen skygge. Før var det noe av det kjedeligste jeg visste, og jeg kunne bruke en evighet på å rydde kjøkkenet, fordi jeg distraherte meg selv med andre ting i stedet. Nå åpner jeg oppvaskmaskinen med angst i blikket, fordi jeg vet at uansett hvor opptatt Emina var i stuen for 10 sekunder siden eller hvor stille jeg prøver å være; i det øyeblikket jeg trekker ut den nederste skuffen, så slår en eller annen radar inn hos henne, og det er bare et spørsmål om sekunder før hun kommer målbevisst rundt hjørnet, klar til sabotasje. Jeg vurderer å ta oppvasken for hånd i stedet. Før: «Åh, dette er det kjedeligste jeg vet» Nå: «Nei Emina, legg den kniven på plass. Nei, ikke slikk på det skitne fatet. Nei, ikke krabb inn i maskinen er du snill»

3) Jeg er mye flinkere til å ignorere forstyrrende elementer rundt meg. Jeg vet egentlig ikke om det er en god egenskap, men i disse dager er det en nødvendig en. Før: «Det er så forstyrrende å lese når jeg har en skitten kopp på arbeidspulten» Nå: «Å, se her ja, her var det mye toalettpapir på stuegulvet, artig!»

1517435_10153737460885181_2137687678_n[1]

4) Verdsette egentid og muligheter for egenpleie. Før: «Hei, en full ansiktsbehandling, takk!» eller «I helgen har jeg lest to bøker» Nå: «Emina sover, så jeg kan lukke døren til badet når jeg skal tisse. Luksus!» Eller «I dag har jeg lest de to første setningene i denne boken fem ganger. Nei, jeg husker ikke hva de sa»

5) Jeg er mye flinkere til å brette klær regelmessig.

bilde (12)

Neida.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s