Søvnsnakk

Kyrre snakker i søvne. I perioder hvor han er stresset, eller om vi er på nye plasser, blir han ofte ekstra pratsom og noen ganger er han ute og går også. Selv om det er slitsomt når jeg blir vekket midt på natten, har det blitt noen morsomme historier ut av det. Jeg kan nevne noen.

Første gangen jeg opplevde det var en av de første gangene jeg overnattet hos han, i 2008. Jeg våknet sent på natten av at han holdt en arm over brystkassen min. Jeg prøvde å sette meg opp i sengen, men han holdt meg nede. -Ligg helt stille, ikke beveg deg! hvisket han. -Hva er det som skjer, spurte jeg, ganske forvirret og litt engstelig. -De skyter utenfor, du må holde deg nede! Jeg ble først veldig redd, men det gikk ikke lang tid før jeg forstod at det var noe som ikke stemte. Det var helt stille utenfor, og Kyrres stemme var annerledes enn den pleide. Plutselig la han seg ned igjen i sengen, og sov videre som om ingenting var skjedd. Morgenen etter husket han ingenting.

Noen måneder etter var vi i New York, og jeg våknet midt på natten av at han stod midt i rommet på hotellet. -Er det noe gale, spurte jeg. Han pekte mot en høy hylle som stod i det ene hjørnet. På øverste hyllen stod en grønn vase. -Det har montert kamera i vasen, svarte han, tydelig irritert i stemmen. -De overvåker oss! Jeg var redd han ville forsøke å knuse vasen, men klarte heldigvis å overtale han til å legge seg igjen.

Etter at vi flyttet på Nordnes våknet jeg en natt av at han knep meg hardt rundt armen. Jeg kvapp skikkelig, -Au, gi deg, hva er det som feiler deg!  -Du må aldri, aldri løpe ut i veien uten å se deg for! svarte Kyrre. Han var tydelig opprørt og sint, men la seg plutselig ned og sov videre.

Noen måneder senere våknet jeg av at han stod på gulvet ved siden av meg da jeg sov, og ristet meg forsiktig i skulderen min. -Du, hei, du, hallo sa han, mens han ristet hardere og hardere. Jeg forstod at han ikke kom til å gå vekk av seg selv. -JA, HVA ER DET DU VIL NÅ! spurte jeg sint. -Jeg ville bare si tusen takk for lånet av toget ditt, svarte Kyrre, før han fortsatte, -det var skikkelig snilt gjort av deg. -Ingen problem, svarte jeg. Jeg bruker aldri det toget uansett, jeg tar jo bilen. -Uansett var det veldig snilt gjort, svarte Kyrre, før han tuslet tilbake i sengen igjen.

Etter at Emina kom snakker han nesten aldri i søvne lengre. Det hender han mumler lavt på noen morsomme konspirasjonsteorier, eller planlegger ting jeg ikke forstår, men det er bare for seg selv, han involverer ikke meg i det. Han er sikkert så trøtt at hjernen hans orker ikke.

I natt skjedde det imidlertid. Jeg våknet av stemmen hans, og kjente raskt igjen at det var søvnstemmen. -Ja, vi må få det til i løpet av uken, sa han, det enkleste for meg er om du sender meg en sms og minner meg på det, så skal jeg sjekke kalenderen min og se når jeg har ledig tid. Høres det greit ut eller? Plutselig gikk det opp for meg at han snakket med Emina, som lå mellom oss i sengen. -Bappa, bappa, svarte hun glad. Jeg kan oversette det, det betyr noe sånt som «Hei pappa, er det ny dag allerede? Så bra, endelig er jeg ferdig med den kjedelige sovingen for denne gang! Hva skal vi finne på nå?» -Flotte greier, svarte Kyrre, da sier vi det sånn! -Deeeer, deeeer! Å gå, å gå, sa Emina. Det betyr «Underhold meg nå, eller få meg ut av denne sengen. Jeg vil løpe rundt i stuen, pappa har sagt at det er greit». Kyrre snudde seg over på siden, og satte i et kjempesnork.

Nesten to timer senere hadde jeg overtalt Emina til at det ikke var dag, men natt, og hun sov videre. Da var klokken halv 5. Jeg tror kanskje det er på tide å pusse opp barnerommet.

20140213-200700.jpg

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s