Kjære Mister

Etter å ha levd med Mister i snart 6 år er det en del ting jeg så gjerne skulle kunne fortalt han, om han bare hadde ord. Hver eneste dag prøver jeg, etter at jeg leste en eller annen plass at hunder har ordforståelsen og den mentale kapasiteten til en 3-åring. Min første tanke var umiddelbart en 3 år gammel hva? En tre år gammel gresshoppe? Et tre år gammelt pinnedyr? En tre år gammel hamster? Jeg tror de mente et tre år gammelt menneske, men her i huset er det lite tvil om hvem som er smartest av baby og hund. Det er ikke babyen som ikke klarer å skyve opp en dør som står på gløtt, for å si det sånn. Uansett, hadde Mister forstått litt mer enn han gjør, er dette noe av det jeg ville sagt til han.

1) For de som har lest bloggen min en stund, er nok dette det mest åpenbare. Kjære Mister, det hjelper ikke å ligge på gulvet og pipe som en sliten 17.mai fløyte. Det vekker ikke omsorgsfølelsen hos det mest barmhjertige følelsesmennesket engang. Er du sulten (på ordentlig) så gå til skålen din og pip. Må du ut, så gå til ytterdøren og pip. Trenger du å bli klødd i nakken, så kom bort dytt litt i oss. Når du ligger på gulvet og piper i time etter time, får jeg lyst å kaste enten meg selv eller deg utfor vinduet.

2) Kjære Mister, det er ikke nødvendig å tisse på hvert eneste tre og hver eneste busk du går forbi. Jeg vet at du tror du gjør noe viktig, men jeg har nyheter til både deg og resten av arten din: Du eier ikke den eiendommen du tisser på. Du eier faktisk ingenting annet enn noen pipeleker, hundeseng og bånd og sånn. Du er en hund. Det er ikke meningen at hunder skal eie noe.

3) Kjære Mister, det er fint at du er nøye med intimhygienen, men ikke gjør det ved siden av oss når vi spiser middag. Jeg tror ikke jeg orker å utdype dette engang. Bare slutt.

4) Kjære Mister, om du skal spise snø så ikke spis den gule. Og der har du samtidig årsaken til at du aldri, under noen omstendigheter, får lov å slikke meg i ansiktet.

5) Kjære Mister, selv om noe lukter som mat, så er det ikke nødvendigvis det. Ta for eksempel en tom pose fra ferskvaredisken. Gammelt visdomsord: det er ikke gull, alt som lukter fiskekake.

1618707_10153774055185181_994841044_n[1]

5) Kjære Mister, om du tror vi er i livsfare, så er ikke løsningen å bite etter oss. Om jeg disser med Emina på fanget, eller om vi aker ned bakken til huset vårt, og du for alvor tror at dette kan bli fatalt, så gjør noe litt mer heroisk. Jeg kan ikke huske at Lassie bjeffet som en sel på amfetamin når han skulle redde verden, og jeg mener bestemt at han løste sine problemer på en litt mer verdig måte enn å glefse ut i tom luft ved siden av problemområdet sitt.

6) Kjære Mister, det går an å spise seg i hel. Og du hadde gjort det på toppen tretti minutter, om du fikk alenetid med ubegrenset mengder med mat. Samme hvilken, kjøtt eller knekkebrød, vingummi eller brokkoli, det hadde endt stygt uansett. Det er en av grunnene til at det ikke er du som bestemmer hvor ofte vi skal fylle i matskålen din, om du lurte på det.

7) Kjære Mister. Det er kveld, og jeg tenker på dagen som har gått. Jeg som kjefter og smeller. Peker på sengen din, og gir deg beskjed om å bli værende i den. «Ti still, Mister». Også kommer kvelden, og du ser på meg, med smale øyne , og snuten din er så lang og grå, og når jeg ser nærmere på deg, så ser jeg at du er grå over øyene også. Når skjedde det? Også lover jeg meg selv at i morgen, da skal vi være mer synkroniserte igjen, du og jeg. Jeg tenker på alt vi har vært igjennom sammen. Hverdager, ferier, sorg og dødsfall, baby  og glede, og der er du, i hver eneste fase. Du har vært her så lenge nå, at du er vel med for evig vel? Hva er du nå Mister,  5 år? Jeg kommer på at du er 9 år, og hjertet mitt står nesten stille et lite øyeblikk. 9 år. Jeg håper av hele mitt hjerte at du er en av de hundene som spretter lykkelig rundt til du er 18 år, minst.

Kjære Mister, jeg er skikkelig, skikkelig glad i deg, selv om det kanskje ikke alltid virker sånn. Også er jeg innerst inne glad for at du ikke har ord, for jeg tror ikke alltid at det hadde vært fine ting du hadde å si om meg. Sikkert helt velfortjent også.

Apehund

Apehund

Søppelhund

Søppelhund

Venner på fjellet

Venner på fjellet

Cardinalhund

Cardinalhund

Jeg forsøke å forklare han at han har slektninger på akvariet

Jeg forsøke å forklare han at han har slektninger på akvariet

1010912_10152890073755181_935254525_n[1]

314653_10150878666600181_1533026229_n[1]

539891_10151782593795181_1279074612_n[1]

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s