Klær skaper tanker

Hun insisterer på å ha på seg regnkåpen inne. Hun har funnet den selv på gulvet i gangen, og nå løper hun etter meg med den i hånden. «Deeeer! Deeeeer!» Jeg vet at hun blir klam inni den tette kåpen, hun gikk nemlig med den inne i går, og i forgårs og dagen før der også. Den lille nakken hennes blir helt våt av svette når hun løper rundt med yttertøy inne. «Skal vi heller ta den på litt senere?» spør jeg. Hun svarer med et hyl, og ett minutt etterpå er kåpen på. Hun er allerede så utrolig opptatt av klær. For henne er de fineste klærne de som har dyretrykk. Om hun hadde fått velge selv, hadde hun bare gått rundt og sett ut som en liten dyrehage. Foreløpig er det ganske ukomplisert. Vi kan kle på henne hva som helst, så lenge vi skryter entusiastisk og kaller henne fin, så synes hun selv at hun er det. «Så fiiiiin du er i den nye pysjamasen!» sier jeg, og hun svarer med å applaudere triumferende mens hun smiler bredt. Jeg gruer meg til den dagen hun ikke tror meg lengre.

20140223-211951.jpg

Hun har arvet en oransje kjeledress, og Kyrre synes hun ligner på en pepperkake når hun går med den. Jeg hadde en som var nesten lik da jeg var rundt to år, og jeg synes hun ser ut som meg, slik jeg har sett 2 år gamle meg på bilder. Når man får barn husker man igjen ting fra egen barndom, glemte minner som plutselig får en ny vår. Jeg hadde for eksempel glemt hvor beroligende det kan være å blåse såpebobler, og jeg hadde glemt at jeg i åtte-årsalderen hadde introlåten fra mummitrollet på hjernen i månedsvis. Emina elsker mummitrollet for tiden, og hun prøver å synge med. Mamamamama, synger hun, og vips, der var hjernen min atter fylt opp med «mamamamamamamamamama-papapapapapapapapapa-mamamamama-papapapapa-ma.»

Forleden hadde det snødd noen få millimeter utenfor, ikke mye, men nok til at vi kunne ake. Jeg hadde glemt følelsen av å slepe akebrett etter meg, og jeg hadde glemt at jeg en gang likte snø.

20140223-212245.jpg

 

Jeg blir lei meg når jeg tenker på at den oransje kjeledressen ikke passer neste vinter.

20140223-212045.jpg

20140223-212405.jpg

Men så tenker jeg at jeg forrige vinter trodde jeg kom til å bli lei meg når jeg tenkte på at bamsedrakten hun brukte da ikke kom til å passe denne vinteren, men det har jo gått helt fint.

Reklamer

En kommentar om “Klær skaper tanker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s