Sommerens siste dag

I dag, 31. august, siste dag vi kan kalle det sommer for i år, var jeg på en melankolsk joggetur (ja, joggetur).
Det føltes som sen vår, en fin dag i mai kanskje. Luften var mild som babyshampo, det luktet tennveske og grillkull og trærne var uforskammet grønne, så grønne at de fikk meg til å tenke på en venninne som alltid så fresh ut på nachspiel før i tiden, vi andre var bleke og stripete,  trøtte med sminke under øynene og bustete hår som luktet kvamende av hårspray og sigarettrøyk, og hun så ut som en magasinforside, hver gang.

Sommeren har vart lenge i år. Jeg vil ha mer. 

Jeg leser pro-høst artikler, blogginnlegg og facebook-statuser, og jeg blir bare frustrert. Dere kan ha de «deilige, over-sized ullgenserene», kakaoen med krem, de myke teppene dere tuller dere inn i, rødvinen, de levende lysene, filmkveldene, lag-på-lag bekledningen, de varme ankelbootsene,»den deilige lyden av regnet som trommer på vinduene» og mørketiden for dere selv. Jeg vil ikke ha høst. Ikke enda. 

Skapet mitt er fullt av fine sommerkjoler som jeg føler jeg ikke har brukt nok. Det gjør jeg aldri. Jeg vil våkne tidlig, etter fem timers søvn, og føle meg uthvilt og lykkelig av dagslys og fuglesang. Jeg vil se meg i speilet og tenke at jeg ser brun og fresh ut, og droppe sminken for tredje dag på rad, i sommerselvtilliten. Jeg vil ikke kle på Emina i ti minutter fordi vi skal rett ut i hagen. Jeg vil at hun skal løpe bekymringsløst rundt i bare bleien om hun vil. Jeg selv vil løpe i fjellet, sorgløst og med verdighet. -Men hva med ski da? tenker kanskje du. Om du hadde sett meg med ski på føttene, hadde du isåfall visst at det er så langt unna verdighet og sorgløshet du kommer.  Jeg vil ha prosecco og lange kvelder på terassen. Jeg vil ha sommer. Alltid sommer. 

Uansett, tilbake til min årlige joggetur: Jo mer jeg tenkte på dette i dag, jo mer desperat ble jeg. Jeg begynte å tenke på at det var en uvanlig varm vår. -Gikk jeg ikke bare i en tynn bluse i slutten av mars kanskje, tenkte jeg, så kanskje høsten blir likedan.  Kanskje sommeren såvidt har begynt, kanskje det ikke blir høst i år. 

Og da, plutselig, holdt jeg på å trakke på denne: 

20140831-220304-79384600.jpg

Hvis ikke dette er et tegn, så vet ikke jeg. Ha en fin sommer nummer to da, dere. 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s